Aannemersbedrijf, Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie
Offerte aanvragen

Windveer vervangen voor kunststof windveren

Zijn u oude windveren aan vervanging of vernieuwing toe? Dan heeft Durostek de oplossing voor u. in de volksmond wordt met een windveer vaak een dakrand of overstek bedoeld. Windveren, dakranden en oversteklijsten zitten op hoge plekken waar je liefst geen onderhoud aan wilt doen. De kunststof windveren en overstekken van Durostek schuiven als een jas over de bestaande windveren en overstekken heen, u heeft dus geen sloopwerk!


Windveren vervangen
Offerte aanvragen

 

Wat is een windveer

In de volksmond wordt met een windveer vaak een oversteklijst bedoeld. Een windveer is alleen aanwezig wanneer er geen gevelpannen worden gebruikt. De ruimte die tussen de pannen en het overstek ontstaat, wordt opgevuld met een windveer. Een windveer is dus eigenlijk een houten afdekplank.
 

Van houten windveer naar kunststof windveer

Wanneer de windveer aan vervanging toe is omdat hij bijvoorbeeld gedeeltelijk rot is, vervangen we het rotte gedeelte met nieuw plaatmateriaal en wordt het geheel waterdicht en ventilerend verlijmd bekleed met durostekprofielen. Hierdoor heeft u in de toekomst geen onderhoudskosten meer. Durostek windveren en overstekken zijn gemaakt van gerecycled kunststof dat kleurecht en slijtvast is.


Kunststof windveren
 

Kunststof windveren

Waar voorheen vaak gebruik werd gemaakt van houten windveren zien we deze steeds vaker bekleden worden door alternatieve kunststof oplossingen. Onze kunststof windveren zijn kleurecht, slijtvast en onderhoudsarm voor de lange termijn. Deze windveren voorkomen dat er regen en wind onder de dakbedekking komt en geven een prachtige afwerking aan de rand van uw dak.
 

Eigenschappen van kunststof windveren

Enkele eigenschappen en grote voordelen van kunststof windveren ten opzichte van houten windveren zijn:
 • Onderhoudsarm
 • Kostenbesparend; geen schilderwerken meer
 • Kunststof windveren van Durostek worden over de oude windveren geplaatst
 • Geen sloopwerk
 • Stijlvol en kleurecht
 

De kosten van kunststof windveren 

De gemiddelde kosten van kunststof windveren variëren tussen de 18 en 45 Euro per meter. Dit is exclusief montagekosten en afhankelijk van het type en formaat van de windveer. U heeft hierin nog de keuze uit diverse bekledingsprofielen en twee kleuren wit: RAL9016 (wit) en RAL9001 (wit crème). Maar dit is slechts een indicatie van de kosten per meter. De exacte kosten van kunststof windveren voor uw dak zijn echter altijd maatwerk en onder andere afhankelijk van de afmetingen en onderhoudstaat van uw dak. U kunt het beste vrijblijvend uw situatie met ons opnemen zodat we u een offerte op maat kunnen aanleveren.
 

Onderhoudsarm

Doordat de windveren- dakranden en oversteklijsten van Durostek verlijmd en ventileren worden aangebracht ontstaat er een strak onderhoudsarm geheel.


Windveren kopen

Wilt u, uw pannen afdekken op de topgevels dan kunt u bij Durostek windveren kopen.
 

Meer voordelen

De Durostek windveren- dakranden en oversteklijsten van door en door gerecycled kunststof zijn niet gevoelig voor warmte en vocht. Door ze waterdicht en ventilerend verlijmd aan te brengen hebben schimmels en andere rottingsprocessen geen kans. Hierdoor zijn ze onderhoudsarm en milieuvriendelijk en zeer sterk. En hebben bovenal een blijvend mooie en strakke uitstraling. Op alle Durostek® profielen zit een garantieperiode van 10 jaar en zijn verkrijgbaar in de kleur RAL 9001 en RAL 9016.

Windveer dak
 

Windveer dak

Ook een vervangende windveer voor uw dak nodig? De onderhoud armste en stijlvolste windveer voor het dak is gemaakt van kunststof. Bij Durostek zorgen we ervoor dat de windveer perfect aansluit aan uw dak.
 

Windveer vervangen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het vervangen van windveren? Wij helpen u graag.
Waarom voor Durostek kiezen?
 • Kosten besparend tot wel 70 % bij bestaande bouw
 • Nooit meer schilderen of vervangen van Dakkapellen, Overstekken, Goot- of Platdaklijsten
 • Strak uitziend, en glad slagvast kunststof
 • Onderhoudsarm
 • Makkelijk zelf aan te brengen
 • Waterdicht en Ventilerend
 • Geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw
 • Door en door in de kleur dus geen zaagkanten die bijgewerkt dienen te worden
 • 10 jaar garantie
 • Past vrijwel altijd door zijn geringe dikte onder de zinken kraal, hierdoor goedkoper in de arbeidskosten.
 • Goede service
 • 100 % Recyclebaar materiaal

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Heeft u materialen nodig of gaat u beginnen aan een nieuw project, wij staan klaar om u hiermee te helpen. Van vrijblijvende offerte tot het bestellen van materialen.