Aannemersbedrijf, Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie
Offerte aanvragen

Overstekken bekleden

Overstekken of windveren bekleden met Durostek kunststof oversteklijsten. wanneer uw overstekken  of windveren met kunststof zijn bekleed hoeft u nooit meer te schilderen. Ook treedt er geen rotting meer op van onderliggende constructie omdat de overstekken of windveren van kunststof ventilerend en waterdicht verlijmd worden. Waardoor er een strak geheel ontstaat.


Houten overstek bekleden met kunststof

Wanneer de overstek aan vervanging toe is of geschilderd moet worden, kunt u eenvoudig de Durostek Oversteklijsten van kunststof gebruiken. Deze profielen zijn eenvoudig (na goed schuren van uw bestaande verflaag i.v.m. de verlijming) ventilerend aan te brengen en schuiven als een soort jas over de bestaande houten overstek heen. Hierdoor ontstaat een strak geheel en heeft u in de toekomst geen onderhoudskosten meer. Zijn de houten lijstwerken gedeeltelijk te slecht of rot, dan wordt dit gedeelte vervangen met nieuw plaatmateriaal en wordt geheel waterdicht bekleed. Doordat het geheel waterdicht en ventileren wordt aangebracht zullen onderhoudskosten in de verre toekomst worden bespaard.


Overstek bekleding met kunststof meteen in de nieuwbouw toepasbaar

Overstek van kunststof meteen in de nieuwbouw verwerken. Dit heeft als voordeel dat de kosten van de beklede constructie, door het gebruik van goedkopere houtsoorten, vele malen goedkoper is dan met tropisch hardhout soorten die normaal worden gebruikt. Deze tropische hardhoutsoorten moeten ook nog gegrond, geplamuurd en afgelakt worden.


Onderhoudsarm

Doordat de oversteklijsten windveren- dakranden van Durostek verlijmd en ventileren worden aangebracht ontstaat er een strak onderhoudsarm geheel.


Voordelen overstek bekleden met kunststof

De Durostek oversteklijsten zijn gemaakt van door en door gerecycled kunststof en zijn niet gevoelig voor warmte en vocht. Door ze waterdicht en ventilerend verlijmd aan te brengen hebben schimmels en andere rottingsprocessen geen kans. Hierdoor zijn ze onderhoudsarm en milieuvriendelijk en zeer sterk. En hebben bovenal een blijvend mooie en strakke uitstraling. Op alle Durostek® profielen zit een garantieperiode van 10 jaar.


Overstek bekleden?

Heeft u nog vragen of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij helpen u graag.
Lees hier nog veel meer over kunststof boeidelen
Waarom voor Durostek kiezen?
 • Kosten besparend tot wel 70 % bij bestaande bouw
 • Nooit meer schilderen of vervangen van Dakkapellen, Overstekken, Goot- of Platdaklijsten
 • Strak uitziend, en glad slagvast kunststof
 • Onderhoudsarm
 • Makkelijk zelf aan te brengen
 • Waterdicht en Ventilerend
 • Geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw
 • Door en door in de kleur dus geen zaagkanten die bijgewerkt dienen te worden
 • 10 jaar garantie
 • Past vrijwel altijd door zijn geringe dikte onder de zinken kraal, hierdoor goedkoper in de arbeidskosten.
 • Goede service
 • 100 % Recyclebaar materiaal
Bekleden overstek

Bekleden overstek


Door gebruik te maken van een beklede overstek hoeft u uw bestaande overstekken niet meer te vernieuwen of over te schilderen. U heeft geen last meer van het onderliggende rottingsproces omdat de overstek geheel waterdicht wordt bekleed. Een ideale oplossing met een mooi resultaat.
Bekleden dakkapellen

Bekleden dakkapellen


Wanneer gedeeltes van uw dakkapel vervangen moeten worden of u uw dakkapel opnieuw moet schilderen heeft Durostek een mooie oplossing. Deze profielen bekleden de gehele dakkapel en zorgen voor een mooie uitstraling waar u geen onderhoud meer aan hoeft te verrichten.
Bekleden goten

Bekleden goten


Geen kosten of schilderwerken meer met de beklede goten van Durostek. De bekledingsprofielen zijn 2 mm dik en kunnen zowel aan de buitenzijde als de onderzijde van de gootoverstek worden bekleed. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en voorkomt onderhoud.
Nieuwe goten

Nieuwe goten


In het ruime assortiment van Durostek vindt u ook kunststof goten in verschillende soorten. De voordelen zijn dat ze erg duurzaam zijn, zeer onderhoudsarm en er zijn geen zinkwerken meer nodig. Ze worden gemonteerd in zeer korte tijd maar zorgen wel voor een fraaie uitstraling.
Projectmatige bekleding

Projectmatige bekleding


Het door heel Nederland aanbrengen van kunststof goten en overstekbekleding in seriematige bouw. Dit voor diverse projectontwikkelaars in zowel Nieuwbouw als Onderhoudswerkzaamheden.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Heeft u materialen nodig of gaat u beginnen aan een nieuw project, wij staan klaar om u hiermee te helpen. Van vrijblijvende offerte tot het bestellen van materialen.